Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul la stat, aprobat de Guvern. Pensionare opțională la 70 de ani

Angajații pot rămâne în câmpul muncii până la 70 de ani, la cerere, însă  bugetarii pensionați nu vor mai putea cumula pensia cu salariul, conform  unui proiect de lege adoptat miercuri, 9 iunie de Guvern.

„Vom merge în Parlament, care este forul legislativ şi acolo sunt sigur că proiectul va putea fi îmbunătăţit, deşi eu cred că această formă este cea corectă”, a conchis Florin Cîţu care a mai spus că avizul negativ al Consiliului Legislativ este opțional.

„Persoanele care își desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcție, după caz, și care îndeplinesc condițiile de pensionare pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. (…) În situația în care persoanele își exercită opțiunea pentru continuarea activității, se suspendă plata pensiei începând cu data de întâi a lunii următoare exprimării opțiunii.”, se precizează în proiectul de lege.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *