A Hargita megyei közlekedési rendőrség akciója – bevont járművezetői engedélyek és több mint 125.000 lejes bírságok

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A közlekedési rendőrök a hétvégén a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedési szabályok betartása érdekében léptek fel a megye útjain.

„A Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság csíkszeredai Közúti Szolgálat, Közlekedési Irodája, a tusnádfürdői rendőrség közlekedési egysége és a balánbányai, valamint a gyergyószentmiklósi rendőrség beavatkozott a DN 12-es úton a közlekedési incidensek megelőzése érdekében.

Az akció során összesen 193 bírságot szabtak ki, elsősorban a sebességtúllépésekre összpontosítva, amely a közúti balesetek egyik fő tényezője. A rendőrök az alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt történő vezetés megelőzése érdekében is intézkedtek, alkohol- és drogteszteket végeztek.

A bírságok mellett a rendőrség összesen 14 vezetői engedélyt és 4 forgalmi engedélyt vont be. A kiszabott szankciók összértéke meghaladta a 125 000 lejt” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

Az idézett forrás szerint, az akció során, közel 250 járművet és dokumentumokat ellenőriztek, és több mint 200 személyt teszteltek alkoholra, annak érdekében, hogy növeljék a közúti biztonságot és csökkentsék a balesetek kockázatát Hargita megyében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy