ISU Hargita: A tűzoltók küldetései az utóbbi 24 órában (2024.05.28)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap (2024.05.28) a Hargita megyei tűzoltók 7 vészhelyzetet kezeltek, beleértve a SMURD mentősök 5 küldetését, hogy elsősegélyt nyújtsanak 5 felnőtt rászorulónak.

Emellett a maroshévízi katonai és polgári tűzoltók a száraz növényzet ellenőrizetlen égésének felderítésén és eloltásán dolgoztak Maroshévíz település közelében, ahol mintegy 30 hektárnyi terület volt érintett, valamint egy bevetést irányítottak a tűzmegelőzés és az oltási intézkedések biztosítása érdekében, egy elektromos rövidzárlatot követően Gyergyószentmiklós településen.

Két RO-Alert figyelmeztetést küldtek medve jelenléte miatt Fenyéd lakóinak.

A heves esőzésekre, elektromos kisülésekre, zivatarra és jégesőre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést meghosszabbították ma 23:00 óráig.

Tekintettel arra, hogy megyénk továbbra is változékony időjárás előrejelzése alatt áll, javasoljuk a polgároknak, hogy tanúsítsanak megelőző magatartást, hogy megelőzzék az életüket és vagyonukat veszélyeztető helyzeteket.

Kövessék ajánlásainkat, és tegyenek lépéseket az árkok és ereszcsatornák tisztítására a normális vízelvezetés elősegítése érdekében.

Egyes vízfolyásokon megnövekedett vízhozam esetén ne keljenek át a vízen, és maradjanak távol a folyópartoktól.

Kerülje a fák, oszlopok, hirdetőtáblák, könnyen elmozduló építészeti elemekkel rendelkező épületek és építés alatt álló épületek közelében való tartózkodást vagy átkelést.

Ne végezzen tevékenységet nyílt terepen vagy magasban.

Zárja be otthonában az összes ablakot.

Kerülje a kidőlt oszlopok vagy vezetékek érintését.

Figyelje a rádió-/tévéállomásokat az időjárás-jelentésekért és a hatóságok tanácsaiért.

Az operatív csapatok továbbra i készenlétben vannak a vészhelyzetek hatékony kezelésére és elsősegélynyújtásra.

Keresse fel a www.fiipregatit.ro weboldalt, és/vagy töltse le az ingyenes DSU mobilalkalmazást az AppStore-ból vagy a Google Play-ről, hogy többet tudjon meg arról, mit kell tenni vészhelyzet előtt, alatt és után.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy