ISU Hargita: Sürgősségi helyzeteket megelőző küldetések a pünkösdi ünnepek idején

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A csíksomlyói hagyományos pünkösdi zarándoklat vallási és megemlékezési eseményei alatt a Hargita Megyei Olt Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége minden intézkedést megtesz az esetleges veszélyhelyzetek hatékony kezelése érdekében.

2024.05.17-19. között Csíkszeredában a katolikus pünkösd alkalmából vallási és megemlékező eseményekre kerül sor a somlyói Ferences Székesegyházban és a Kissomlyó hegyen.

Ebben az időszakban a Hargita Megyei Olt Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége tevékenységet folytat a tűzesetek és egyéb nemkívánatos események megelőzése érdekében, hogy a rendezvény alatt biztonságos környezetet tudjanak fenntartani. A Megelőzési Felügyelőség szakemberei Csíkszereda Önkormányzatának önkéntes prevenciós komponensével együttműködve megelőző akciókat hajtanak végre a kegyhelyeken, az idegenforgalmi és vendéglátóipari létesítményekben, valamint az engedélyezett vándorkereskedelmi tevékenységet folytató természetes és jogi személyeknél, a központi területen és a Szék utcában, ellenőrzik a tűzvédelmi intézkedések betartását, a tűz esetén szükséges első beavatkozási eszközök biztosítását, illetve azok használatát, valamint a PB-gáz kezelésére, szállítására és használatára vonatkozó sajátos tűzvédelmi szabályokat.

Operatív vonalon a Hargita Megyei Olt Rendkívüli Helyzetek Felügyelősége egy tűzoltó járművel és egy komplex első beavatkozó járművel, amelyeket a Kissomlyó dombon lévő kápolna területén lévő fennsíkon, illetve a ferences székesegyház udvarára telepítettek, biztosítja a megelőzési és beavatkozási intézkedéseket a tűzoltást és az evakuálást speciális vészhelyzetekben a vallási események során. Ezen kívül a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegfelvevő osztályának személyzete, tűzoltók, mentősök és SMURD személyzet áll készenlétben a sürgősségi orvosi segítségnyújtásra és mentésre, valamint a lakosság támogatására és elsősegélynyújtásra, 2 db B2 típusú SMURD mentőautóval, egy több áldozatot és személyt szállító járművel (ATPVM), egy Előretolt Orvosi Segélyhellyel (PMA), valamint egy Mobil Parancsnoki Ponttal (PCM) a somlyói nyeregben, valamint 2 db B2 típusú SMURD mentőautóval és egy elsősegélynyújtó sátorral a csíksomlyói ferences székesegyház melletti parkolóban.

A hívők és a helyiek egyaránt kérhetnek és kaphatnak sürgősségi orvosi segítséget az ezeken a területeken található elsősegélynyújtó pontokon. Az ilyen nyilvános rendezvények résztvevőit arra kérjük, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák tiszteletben a helyszínen tartózkodó hatóságok tanácsait. Azt is tanácsoljuk a közönségnek, hogy kövessék az időjárás-előrejelzést, és a helyzettől függően rendelkezzenek megfelelő ruházattal.

A polgárok tájékoztatása a megelőző intézkedésekről és a tűzveszélyről szóló eszközökről a katonai tűzoltóság állandó gondja, és az együttműködés fokozása a rendezvény zavartalan lebonyolításában részt vevő más helyi közintézményekkel, valamint a térség lakosságával elengedhetetlen a feladatok sikeres végrehajtásához, amelynek egyetlen célja a polgárok biztonsága.

Ebben a tekintetben kérjük a polgárokat, akik nehéz helyzetben lévő személyeket vagy esetleges vészhelyzeteket észlelnek, hogy haladéktalanul értesítsék a közelben jelen lévő személyzetet, vagy jelentsék az esetet a 112-es segélyhívó számon.

Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk!

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy