Jandarmii harghiteni și-au luat rămas bun de la patru colegi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Astăzi, 8 iunie a.c., în sala de ședințe din cadrul imobilului Harghita Veche, ne-am luat rămas bun de la patru subofițeri, care de la începutul acestei luni și de la 1 iulie sunt trecuți în rezervă cu drept de pensie.

După parcurgerea momentelor protocolare ale ceremonialului de trecere în rezervă a celor patru subofițeri, după citirea de către inspectorul șef a istoricului activității fiecăruia în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și în cadrul Jandarmeriei Harghitene, celor patru subofițeri le-au fost înmânate plachete de onoare și diplome de excelență la încheierea mandatului de onoare în „Arma oamenilor de arme” pentru devotamentul, profesionalismul, constanța și loialitatea manifestate de-a lungul carierei. Alături de noi au fost cu această ocazie deosebită în viața unui om plutonier adjutant șef Valentin Ioance, plutonier adjutant șef Gheorghe-Ioan Voșlaban, plutonier adjutant șef Mihai Ciubotariu și plutonier adjutant șef Gabriel Cătălin Sabău.

„Ne aflăm astăzi aici, pentru că patru colegi de-ai noștri au luat decizia să agațe arma în cui, cum se spune în limbaj militar și să pășească pe un alt drum alături probabil mai mult de familie, să se bucure de o liniște pe care poate nu au avut-o, fiecare, cam 25 de ani, având în vedere că și-au făcut datoria în cadrul sistemului național de ordine și siguranță publică. Dați-mi voie să le mulțumesc personal, să le spun că sunt mândru că am fost coleg cu ei și sunt onorat că i-am avut subordonați, să le doresc să aibă o pensie îndelungată, să vă îndepliniți toate dorințele care au fost puse în stand-by pe timpul cât ați fost în slujba cetățenilor.” a fost mesajul adresat celor patru subofițeri de către locotenent-colonel Iamandi Dan, inspectorul șef al IJJ Harghita.

Celor patru subofițeri le-a fost acordată onoarea de a ne adresa la rândul lor câteva cuvinte. Fie că a fost vorba de amintiri cazone, fie că a fost vorba de pilde, toate au avut ca numitor comun emoția.

„Vă mulțumesc tuturor că ați avut răbdare cu mine. Ceea ce m-a motivat foarte tare au fost chiar cuvintele dumneavoastră, când în urma unei decizii luate de către mine mi-ați spus că acesta este adevăratul Ciubotariu pe care l-am cunoscut.” au fost cuvintele adresate nouă de către plt.adj. șef Mihai Ciubotariu.

„Stimați colegi! A venit momentul să-mi iau rămas bun, a fost o viață de om în care am lucrat împreună. Ce a fost am văzut, ce este vedem, ce o să fie veți vedea. Vă salut,fiți fără frică, Ionică! ” ne-a transmis și plt.adj. șef Gheorghe- Ioan Voșlaban.

„Acum aproape 26 de ani, pe vremea această mă pregăteam să mă angajez în rândul cadrelor din Ministerului Afacerilor Interne. Astăzi, a venit vremea să îmi iau rămas bun de la dumneavoastră.” ne-a transmis plt.adj. șef Gabriel Cătălin Sabău.

„Ce să vă spun, am emoții mari! Sunt momente pline de emoții în viață, când ne naștem, sunt momente când termini liceul, sunt momente când termini armata, când te însori, momente când îți vine pe lume primul copil. Vin momente când trebuie să-ți iei rămas bun de la un colectiv care te-a primit în rândul lui și pentru asta le mulțumesc, îți pare rău că trebuie să pleci de lângă ei, A venit și momentul acesta când trebuie să mă pensionez și să dea Dumnezeu să am și alte momente în viață, până când o să mi se spună gata, ajunge și cu bowlingul și cu tirul. Vă mulțumesc frumos pentru clipele minunate petrecute alături.” a încheiat plt.adj.șef Ioance Valentin.

La final, dar la început de nou drum, noi, jandarmii harghiteni le dorim să fie sănătoși și le transmitem cu drag: Pensie îndelungată!

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy