Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere belekeveredett a romániai E-Star üzletbe?

Seszták-MiklósHabár első látásra az E-Star úgy tűnik, hogy egy önálló vállalkozás, egy egyszerű KFT Romániában. A vállalkozás fonalát követve felfedeztem, ahogy azt már előző írásaimban bemutattam, egy teljes Magyarországról irányított üzleti hálózatról van szó. Mélyebbre ásva rájöttem, hogy Gyergyószentmiklós esetében, a fűtés szerződés felbontása után, az E-star Magyarországról közbeiktatottakon keresztül koordinált, igen jelentős pénzügyi követeléseket kér a várostól, szerződésbontással fenyegetőzve és ebben a helyzetben nem lehet egyezkedni csak Budapesten, ez derül ki egy átiratból, amit az E-STAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI KÖZPONT címzett a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalnak. Ettől az átirattól válik bonyolulttá és érdekessé a kérdés, amely igazán túllepi bármely Hargita megyei hatóság vagy intézmény hatáskorét. A gyergyószentmiklósi E-star értesíti a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalt egy átiratban, amit alább tekinthetnek meg „a tárgyalásra kizárólag Seszták Miklós képviseletében eljáró, Seszták Miklós úr által kijelölt személy jelenlétében kerül sor”

Miért értjük mi az E-star átiratából azt, hogy a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal a magyar kormány egyik miniszterének segítségét kérte azért, hogy megoldjon egy romániai, gyergyószentmiklósi gondot, ez egy olyan kérdés, aminek a válaszán lesz mit munkálkodni a Hargita megyei Prefektusi Hivatalnak.

Milyen dolga van, vagy milyen érdekeltsége Seszták Miklósnak, a magyar kormány, nemzetgazdasági miniszterének, hogy közvetítsen egy olyan konfliktusban, amely egy romániai KFT és egy romániai polgármesteri hivatal között zajlik. Ez egy annyira nehéz kérdés, hogy nincs bátorságunk arra, hogy feltételezéseket fogalmazzunk meg. Hagyjuk, az állam intézményeit, a Külügyminisztériumot vagy más olyan hatóságokat, akik képesek, erre a valóban nehéz kérdésre válaszoljanak.

estar1estar2

Pe același subiect :
” Operațiunea E-star ” se desfășoară în continuare sub nasul instituțiilor statului din Harghita
Locuitorii din Gheorgheni nu se pot racorda deși au gaz în localitate
Cum va rezolva primăria Gheorgheni problema încălzirii în aceasta iarnă?

Iosub Robert




Un comentariu la “Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere belekeveredett a romániai E-Star üzletbe?

  1. licurici

    Ohooo, asta e TARE! Aveți curaj măi băieți să vă aruncați în subiecte tabu și atât de grele! Deci dacă am înțeles bine, avem o gaură neagră numită ESTAR care pretinde niște multe milioane de euro (zeci-sute) de la Gheorgheni și Tg. Mureș. Până acum mirosea a spălare de bani…dar prezența unui ministru din executivul ungar (un fel de Elena Udrea a lor) complica teribil de mult lucrurile. Oare Viktor Orban o fi străin de lucrurile astea? Dacă nu e, aveți grija pe unde călcați când va deplasați prin județ. .. 🙂 Oricum, felicitări pentru curajul de a scoate corupția la suprafață, indiferent cât de mari sunt corupții!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.